Senator Dato’ Dr Mashitah Ibrahim

“Sejak muncul di kaca TV sebagai panel forum, ramai rakyat Malaysia tidak kira lelaki apatah perempuan Melayu yang mengakui kecantikan mata dan tahi lalat yang dimiliki oleh Dr Mashitah Ibrahim. Kepetahan beliau berhujah dan keluasan ilmu yang dimilikinya meyakinkan ramai penonton Forum Perdana RTM1.” Wikipedia

Ustazah Dato’ Dr Mashitah adalah Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri. Beliau ini ialah seorang penganut Hadhari dan amat pakar menjawap segala masalah agama (tapi awas, jiran jiran semua, jangan sesekali memasuki kawasan tanah rumah beliau, or you’ll risk your ass of being sued!).

About these ads

~ by pickholes on June 21, 2008.

11 Responses to “Senator Dato’ Dr Mashitah Ibrahim”

  1. haha.. nipis nya bulu kening…haram cabut bulu kening tu..
    just referring to her answer.
    http://geocities.com/drmasitah/musykil1

    crap..

  2. dia ker tue???cam tak percaya…

  3. amboii…xnk kalah!!!

  4. ngarut masyitah skarang ni sejak masuk politik.dulu aku suka skarang menyampah.

  5. yaaaa don’t ever go in her private propertiessssss….. you’ll get sued…. huhuhuhhuhuhuhuhuhuhuhu

  6. Astaqfirullah al azim….kau org ni tak terbuka ke minda…camna nak maju kalau minda tak terbuka….org macam ni masih lagi ke dapat tempat dlm masyarakat…seorg yang memegang ijazah dlm Ilmu Wahyu sungguh bergaduh disbb cuma tanah sempadan…nah,adakah agama Islam yg dianuti serta diajari & di pelajari menuntut perkara2 begini…..saya yakin ramai mengatakan tidak….Islam mengajari kita sumua berbaik apatah lagi jiran kita….serta pernah juga kita terdengar hadis mengatakan “saudara yg paling dekat adalah jiran”…..kalau inilah dipertontonkan oleh Ustazah Dato’ Dr….kau org fikir lah sendiri…
    tapi apa nak buatkan org Melayu kaya ngan peribahasa,sebagai contoh “DENGAR CIKGU/GURU CAKAP TAPI JANGAN IKUT APA CIKGU/GURU BUAT”…..Jangan sampai jadi “KALAU CIKGU KENCING BERDIRI ANAK MURID KENCING BERLARI”

  7. Sy suka penampilan Dr Mashitah yg dulu sebelum beliau membabitkan diri dlm politik – sebelum menjadi Timbalan Menteri di JPM. Skrg penampilan beliau tidak melambangkan wanita yg sederhana – jauh berbeza. Ingatlah bhw syaitan dan iblis akan menyesatkan umat Islam dari pelbagai sudut terutama umat Islam yg tinggi ilmu – sesungguhnya iblis dan syaitan telah berjaya menyesatkan Dr. Mashitah dr segi penampilan. Waalahualam bissawab.

  8. kesian dia ni….dulu berhias untuk suami, la ni berhias untuk semua lelaki…pendapat yg hang bagi pun…adohaiii….. ni la pengampu kerajaan…semoga hang di beri hidayah dari yang maha Esa….mashitah oiii

  9. alah kalau masing2 tuh hati dengki, suka menghasut. . .mmg mcm nie lah. . . .lagy pulak admin blogger nie ade ke bukti nak kate psal sue tuh??? jangan di buat maen2 fitnah2 nie. . . .angkara fitnah anak cucu kite t yg kena. . . .pasal cukur kening, ina(bekas tunang mawi) dulu pon cabut bulu kening gak. . . . .pastuh kalo berhias, biar lah DR nak berhias. . .ape masalahnya. . .?? die bukak rambut tak?? tak kan. . .die dedahkan dada?? x kan. . .hmmm tapi kalo melibatkan politik fuuhhhhhhh semua HARAM belaka. . . .sampai ke tahap kafir mengkafir. . . .ape egt kalo ustazah tdung nak kna labuh sampai lutut?? wei, amar makruf nahi mungkar bukan terletak pada tgn ustazah shj lah!! semua org wajib termasuk DR sendiri. . .sampai melibatkan syaitan merasuk DR dr segi pemakaina, haisyyyyy nak kate BODO* x tahu lah kan. . . . .cukuplah ngn ayat X BERILMU. . . . =)

    • alahai ko nihhhh..klo xtau sgt bab2 ilmu islam ni..jgn ko ckp jerr..klo ina tuhhh mmg laa org x ckp pa pon dia nk ckor kning ke ape ker tp ni yg cukur nihh adalah..ustazah!!..dah nm pon ustazah..ko espect ape??of course laa dia tau pasal bab2 agama nih..da nm pon ustazah..dia tau la ttg hukum hakam islam..lain laa ina tuhhhh..ntah2 dia x tau pon ckur kning 2 hrm..wallahualam laa..ni nm pon ustazah dohhhh..org lain suma perasan kot perubahan dia tuhhhh..before n after msuk politik..ko try la carik gmbar dia bfore msuk politik mcm mna..nmpak ok suci murni daif jer..tp da msuk politik..mak aiii,tdung pon atas dada..ko x tau ker tudung ats dada tu haram??org lain brubah mnjadi lebih baik..tp dia mrubah mnjadi lg tidak baik..fo ur info dia ni lulusan universti azhar kot..if i not mistaken laa..ehh ko espect ape??xkn dia xtau hrm halal suma ni?????ohhh klo nk dikira cm tuhh kiranye dulu before msuk politik.. dia tau pasal hram halal ni tp after msuk politik da abs dh ilmu pengetahuan dia tuhh smpai yg hram pon buat..

    • haram mencukur alis yakni (bulu kening) krn ia slah satu dalam mengubah ciptaan allah s.w.t..allah melaknat sesiapa yg menghalalkan apa yang haram.. assalamualaikum…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: